seminar_2014 - 102. průzkumný prapor Prostějov

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Články

Seminář Institutu mezinárodních právních studií Americké armády
u 102.pzpr


Ve dnech 9. a 10. června 2014 se u 102. průzkumného praporu konal seminář na téma „Human Rights and International Humanitarian Law“ pořádaný Defense Institute of International Legal Studies (DIILS).

Trojice zkušených amerických vojenských právníků LTC Robinson, LTC Lore a CPT Lee přijela do České republiky z Rhode Islandu z USA, Německa a Belgie, aby vybrané příslušníky praporu seznámili s právní problematikou týkající se řešení situací v zahraničních operacích. Cílem odborných přednášek bylo rozšířit znalosti v oblasti mezinárodního humanitárního práva a lidských práv ve válečných konfliktech, přičemž hlavní důraz byl položen na řešení konkrétních příkladových situacích s následnou diskusí a výměnou zkušeností.

Kromě přednáškové činnosti měli vzácní hosté v rámci oslav 100letého výročí prostějovské radnice možnost navštívit tuto dominantu města Prostějova, kde je v reprezentačních prostorách přivítal sám pan primátor Miroslav Pišťák.  Američtí vojáci si prohlédli nejen zasedací místnost, ale především radniční věž a mohli tak poznat krásu Prostějovska i z ptačí perspektivy.

Při závěrečném slavnostním předávání účastnických certifikátů poděkovali zástupci Americké armády vojákům našeho praporu za aktivní přístup a zájem o probíranou náročnou právní tématiku.  

Autor: npor. Mgr. Kateřina Ramil


 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky