Strong_2014 - 102. průzkumný prapor Prostějov

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Články

STRONG CAMPAGNIER 2014


Ve dnech 15. 27.6. 2014 se příslušníci 102. pzpr  začlenění do struktury jednotky ISR (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance) zúčastnili závěrečného certifikačního cvičení 4. BÚU „STRONG CAMPAGNIER 2014" ve VÚj Hradiště. Jednotka ISR po celou dobu přípravy zabezpečovala 4. BÚU informacemi z prostoru zpravodajské odpovědnosti a přispěla nemalou měrou k úspěšné certifikaci celého úkolového uskupení.   

V modulární sestavě jednotky ISR se za dobu přípravy 4. BÚU vystřídaly prakticky všechny průzkumné orgány vyčleňované ze 102. pzpr. Průzkumná družstva, skupiny hloubkového průzkumu, družstva bezpilotního prostředku RAVEN i příslušníci logistické podpory vždy svým profesionálním přístupem k plnění úkolů dokazovali, že všechny jednotky praporu jsou připraveny plnit úkoly v rámci prvku ISR a tedy i v rámci certifikovaného 4. BÚU.

Při závěrečném vyhodnocení poděkoval příslušníkům 53. pPzEB i velitel 4. brn plk. gšt. Ing. Miroslav HLAVÁČ. Dle jeho slov plnila jednotka ISR a její příslušníci své úkoly vždy výtečně. Na závěr řekl: „Bez Vaší práce by byla certifikace 4. BÚU mnohem těžší, Vážím si toho, co jste a to nejenom při tomto cvičení, ale i v průběhu celé přípravy udělali a děkuji Vám.“    


 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky