strongman-2013 - 102. průzkumný prapor Prostějov

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Články

Soutěž ARMY STRONGMAN 2013 vyhrálo družstvo ze 102-jky

V sobotu 20. 4. 2013 se v Břeclavi v areálu stadiónu Tatran Poštorná konal již čtvrtý ročník silové soutěže pro ozbrojené složky s názvem Czech Army Strongman. Soutěž pořádala, jednotka AZ Vojenské policie Olomouc, oddíl silového trojboje Power Břeclav a Československá obec legionářská. 102. průzkumný prapor reprezentovali čet. Bc. Martin FYRICH, des. Pavel GOTTFRIED a des. Zdeněk ŠURANSKÝ.
V soutěži se utkala tříčlenná družstva, z nichž každé reprezentovalo svoji jednotku v tzv. silovém víceboji složeném z pěti náročných disciplín. Následovala soutěž jednotlivců v mrtvém tahu. V soutěži družstev se utkalo celkem osm týmů a následující klání v mrtvém tahu absolvovalo 16 jednotlivců. Družstva začínala klasicky disciplínou bench-pressu. Celá tato disciplína probíhá tak, že je na činku naloženo 70 kg a trojčlenný tým má za úkol v čase 5 minut vytvořit co nejvíce opakování. Další disciplínou byla atletická klasika
hod koulí. Třetí a velmi atraktivní disciplínou byl tzv. Atlasův kámen. Velký balvan o hmotnosti 70 kg museli soutěžící v čase jedné minuty přehodit co nejvícekrát přes překážku, která byla vysoká 1,40 metru. Předposlední disciplínou byl tzv. Axle bar. Jedná se o tlustou, 5cm osu, na níž jsou upevněna kola s pneumatikami. Dá se naložit na různé hmotnosti. Pro tuto soutěž byla zvolena hmotnost 70 kg. Bod získal každý soutěžící za přemístění soukolí na hrudník s následujícím výrazem nad hlavu do propnutých rukou. Poslední, pátou položku v silovém víceboji tvořilo přenášení břemene. To tvořil pytel o hmotnosti 80 kg. Každý z týmu musel pytel jakýmkoliv způsobem uchopit a přenést na vzdálenost 20 m na čas. Součet časů opět tvořil výsledek týmu.

Po sečtení výsledků bylo jasné, že průzkumáci ze 102. průzkumného praporu přijeli bezkonkurenčně připraveni. Je vidět, že jejich fyzická zdatnost je nejlepší v rámci AČR. Již loňský ročník se jim vedlo velmi dobře a letos dokázali vybojovat příčku nejvyšší.

Celkové pořadí družstev:

1. 102. průzkumný prapor
2. SPC gym Brno
3. OHS Brno
4. 41. mechanizovaný prapor Žatec
5. 74. lehký motorizovaný prapor Bučovice
6. Power Břeclav
7. Vojenský geografický a hydrometeorologický úřad
8. Policie ČR Brno - OOP výstaviště

Videa: 1 2 3 4

Další odkazy:

Czech Army Strongman 2013 - reportáž

Facebook - článek a spousta fotek

 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky