Ukončení_Khaan_Quest_2015 - 102. průzkumný prapor Prostějov

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Články

Ukončení mezinárodní cvičení KHAAN QUEST 2015


  Dne 1. 7. 2015 za účasti prezidenta Mongolska bylo ukončeno mezinárodní cvičení KHAAN QUEST 2015. Mezi hosty byl také zástupce velitele americké armády pro Pacifickou oblast, generál major BILTON, který poděkoval za účast všem zemím a zdůraznil význam cvičení ne jenom v oblasti kooperace v mírových operací pod vlajkou OSN, ale také v budování přátelství a spolupráce mezi národy.

  Armádu České republiky na slavnostním ceremoniálu zastupoval náčelník štábu Velitelství pozemních sil, plukovník gšt. Ing. Roman NÁHONČÍK, který přicestoval do Mongolska již 30. června, kdy jednal s prvním zástupcem Náčelníka generálního štábu Mongolské armády a dalšími vrcholnými funkcionáři mongolské armády.

  Po provedení slavnostního ceremoniálu poděkoval vojákům 53. pluku průzkumu a elektronického boje za aktivní a profesionální přístup při plnění úkolů a osobně ocenil dva příslušníky českého kontingentu pamětní mincí velitele pozemních sil. Akt byl ukončen slavnostním pochodem všech cvičících jednotek. Po ukončení ceremoniálu poděkovala veliteli jednotky pplk. Ing. Pavlu HRINÍKOVI a všem jeho vojákům a za vzornou reprezentaci české republiky také velvyslankyně ČR v Mongolsku Mgr. Ivana GROLLOVÁ a přidělenec obrany pro Mongolsko, Čínu a Vietnam, plukovník Ing. Jindřich HACKER. Popřáli všem vojákům klidný a bezpečný návrat  do vlasti a vyjádřili své přání potkat se s českými vojáky opět za rok na mezinárodním cvičení KHAAN QUEST 2016.


Média:
http://www.rozhlas.cz/zpravy/asieaustralie/_zprava/cesti-vojaci-se-vraci-z-mongolska-ucastnili-se-mezinarodniho-cviceni-mirovych-operaci--1508501

 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky